استاد حسینی:

بارقه های ایجاد تمدن نوین اسلامی در مراسم با شکوه اربعین هویدا می شود

جامعه شناسان مهم ترین عامل بازسازی و شکل گیری و تحقق امت اسلامی را هم بستگی و پیوستگی آن قلمداد می کنند که باعث ایجاد حس اعتماد و مشارکت و انسجام بین افراد یک اجتماع است که افراد آن را در رسیدن به اهداف مشترک بسیار کمک می کند  پس امت اسلامی حد و مرز ندارد و آن چه که در تشکیل یک امت تاثیر بسزایی دارد آب و خاک و سرزمین و ملیت و ساختارها و نظام اجتماعی واحد نیست بلکه آن چه که امت اسلامی را به وجود می آورد همبستگی و پیوستگی است که بر ارزش ها در بین دو اجتماع عظیم امت اسلام ایجاد می شود.

 

استاد سید ابراهیم حسینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: «قال الله تبارک و تعالی فی محکم کتابه الکریم ان هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» بحث ما در ارتباط با اربعین سید الشهدا علیه السلام است که اگر در یک کلمه بخواهیم راجع به اربعین صحبت کنیم به معنای به بار نشستن قیام عاشورا و سند پیروزی امام حسین علیه السلام است.

 

وی افزود: اربعین بزرگترین نماد و شاهد بر آن است که دشمنان امام حسین علیه السلام با تمام تلاشی که در طول سالیان کردند نتوانستند نام و یاد امام حسین علیه السلام و مرام و مسلک ایشان را از ذهن های مردم بیرون برند، آنها امام حسین علیه السلام را کشتند اما نتوانستند نام و یاد امام حسین را بکشند لذا بعد از چهل روز قبر نورانی امام حسین علیه السلام زایر داشت و این یعنی پیروزی امام حسین علیه السلام و همان وعده ای که رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در روایت شریفشان فرمودند: «ان لقتل الحسین حرارة فی قلوب المومنین لا تبرد ابدا»، «دشمنت کشت ولی نور تو خاموش نشد    آری آن جلوه که فانی نشود نور خدا است    نه بقا کرد ستمگر نه به جا ماند ستم    ظالم از دست شد و خانه مظلوم بپاست».

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: در اربعین امام حسین علیه السلام دو چیز به اوج خودش می رسد یکی شور حسینی است که از اول محرم آغاز شده است و در اربعین امام حسین علیه السلام این شور و حرارت به اوج خودش می رسد که در طول سالیان متمادی این شور حسینی به پا بوده است لکن امروز این شور را در یک گستره بسیار بسیار وسیع و محیر العقول مشاهده می کنیم و بزرگترین اجتماع مذهبی عالم بشریت در کنار قبر نورانی امام حسین علیه السلام در اربعین ایشان شکل می گیرد و این شور از شعور حسینی سرچشمه می گیرد یعنی همه کسانی که این شور را بپا می کنند در کمال آگاهی و بصیرت و در کمال عقلانیت این کار را انجام می دهند و این شور و شعور حسینی در اربعین به اوج خودش می رسد.

 

وی اضافه کرد: یکی از چیزهایی که در قرآن مجید مورد توجه واقع شده است بحث امت واحده اسلامی است «إن هذه امتکم امة واحدة» معنایی که برای امت ذکر کردند مثل فارابی در اصیافة المدینة ترجمه و شرح آقای حسن ملکشاهی که می گوید: امت یکی از واژه های اسلامی و قرآنی است که حدود شصت و پنج بار در قرآن مجید به کار رفته است، امت به مجموعه ای از انسان ها اطلاق می شود که باور و ارزش ها و هدف و غایت مشترک و واحدی دارند که قرآن مجید هم بر این واحده بودن تاکید می کند «إن هذه امتکم امة واحدة» که در سوره مبارکه اعراف آیه شریفه 181 این مساله مطرح می باشد.

 

استاد حسینی اظهار داشت: جامعه شناسان مهم ترین عامل بازسازی و شکل گیری و تحقق امت اسلامی را هم بستگی و پیوستگی آن قلمداد می کنند که باعث ایجاد حس اعتماد و مشارکت و انسجام بین افراد یک اجتماع است که افراد آن را در رسیدن به اهداف مشترک بسیار کمک می کند  پس امت اسلامی حد و مرز ندارد و آن چه که در تشکیل یک امت تاثیر بسزایی دارد آب و خاک و سرزمین و ملیت و ساختارها و نظام اجتماعی واحد نیست بلکه آن چه که امت اسلامی را به وجود می آورد همبستگی و پیوستگی است که بر ارزش ها در بین دو اجتماع عظیم امت اسلام ایجاد می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: نکته بسیار بسیار مهمی که در این جا وجود دارد این است که عامل این همبستگی و پیوستگی چه می تواند باشد؟ در این باره نظریه های مختلفی از سوی جامعه شناسان مطرح شده است مثلا فردی مثل روسو همبستگی اجتماعی را در قراردادهای اجتماعی می داند، بعضی دیگر مثل هابز همبستگی اجتماعی را برآمده از زور و اقتدار می دانند اما مهم ترین نظریه ای که متفکران اسلامی بر اساس قرآن و سنت و عقل در این زمینه دارند این است که همبستگی و پیوستگی در بین امت که تشکیل دهنده آن است محصول محبت است، این محبت و عشق است که به واسطه اشتراک در باورها و ارزش ها موجب همبستگی می شود و این همبستگی موجب تحقق امت می شود.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: شما اگر دقت فرمایید یکی از اهدافی که امام حسین علیه السلام دنبال می کردند یقینا همین تشکیل امت اسلامی بود امام حسین علیه السلام در وصیتنامه معروفشان به برادرشان محمد بن حنفیه بیان می کنند: «إنی لم اخرج اشرا و لا بطرا و لا مفسدا و لا ظالما انما خرجت» اولین چیزی که ذکر می کنند این مطلب است من برای طلب اصلاح در امت جدم بپاخواسته ام این امت متشتتی که عوامل مختلفی از جمله دنیاپرستی، تمایلات نفسانی و انگیزه های خاکی و زمینی، انگیزه های ملکوتی و الهی و معنوی و عقلانی را در وجود آنها از بین برده است و باعث شده است که اینها متشتت و متفرق شوند من می خواهم با اصلاح آنها و با اتصال قلب آنها به عالم اعلی آن اتحاد و آن همبستگی را در وجود آنها به وجود بیاورم.

 

وی تاکید کرد: مهم ترین عامل ایجاد همبستگی و پیوستگی بر پایه محبت داشتن و تاکید بر یک محبوب واحد و مشترک است که شکل می گیرد آن محبوب و معشوق واحد است که مثل یک مغناطیس پر جاذبه دلبری و دلربایی می کند و همه منیت ها و خودخواهی ها و خودبینی ها و تمایزها و اختلافات زبانی، قومی، نژادی و طبقاتی را این پافشاری بر محبوب واحد از بین می برد و موجب رقت نفس و لطافت نفسانی و روحانی می شود لذا است که فرمود «و اعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقوا» این حبل الله قطعا وجود نازنین اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام هستند لکن آن کسی که این ماموریت و مسئولیت در حد گستره همه عالم به او سپرده شده است وجود نورانی امام حسین علیه السلام است.

 

استاد حسینی اظهار داشت: اراده و مشیت خداوند بر این تعلق گرفته است که وجود نورانی امام حسین علیه السلام به عنوان یک محبوب و معشوق واحد مانند شمعی باشند که در درجه اول همه امت اسلام و در درجه دوم همه انسان ها مثل پروانه هایی بر گرد این شمع جمع شوند که اگر امت اسلام بر گرد این شمع شوند مسلمانان جمع شده اند و امت اسلامی به دست اباعبدالله الحسین علیه السلام محقق خواهد شد و تمدن اسلامی در بین تمام عالم به عنوان قوی ترین و عقلانی ترین و مقتدرترین و معنوی ترین تمدن شکل خواهد گرفت.

 

وی اضافه کرد: واقعا امروز بارقه های تحقق تمدن نوین اسلامی در زیارت اربعین امام حسین علیه السلام در حال شکل گیری است و جالب این است که وقتی که ما به شعارهایی که در این راهپیمایی عظیم امام حسین علیه السلام دقت می کنیم می بینیم آن کسانی که راهپیمایی می کنند خیلی از اینها آگاهانه این مطلب را دریافته اند. بنده این شعارها را در طول راهپیمایی کرارا مشاهده می کنم مثلا یکی از جملاتی که آن جا است این است که «حب الحسین یجمعنا» یا «یوحدنا حب الحسین» یا «عشیرة الحسین فوق العشیرة» این شعارها نشان از نگاه خردمندانه و آگاهانه است.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: در پایان باید بیان کنم که اگر مسئولان فرهنگی جامعه ما از آن رده های بالا تا پایین و اگر حوزه های علمیه  و مراجع عظام و اساتید و بزرگواران و دست اندرکاران این حماسه و حادثه عظیم که در حال تحقق است واقعا این جریان را خوب مدیریت کنند و آن را از آفات و بلاها دور نگه دارند و جهت دهی عاقلانه توام با معرفت و بصیرت به این جریان مقدس دهند یقین بدانید که این امت اسلامی بلکه بالاتر از آن تمدن اسلامی از همین راهپیمایی حیرت انگیز اربعین شکل خواهد گرفت.

 

وی افزود: این حماسه عظیم و گردهمایی عظیم انگیزه های صرفا معنوی دارد شما هیچ تجمعی را در کشورهایی که از نظر صنعتی پیشرفته هستند و غرق در رفاه و آسایش هستند به این شکل نمی بینید بلکه این تجمع در یک کشوری که به ظاهر عقب افتاده یا در آغاز توسعه است شکل می گیرد و در آن جا هیچ اثری از پیشرفت کشورهای غربی وجود ندارد از این مساله مشخص می شود که انگیزه و محرک اصلی این تجمع و این حماسه عظیم رفاه، آسایش و دنیا طلبی و هیچ کدام از اینها نیست این مساله فقط یک حماسه ای است که عزیزان باید دقت کنند که در آن انسانیت و خلق و خوی بهشتی انسان ها و آن اخلاقی که در دوران ظهور از انسان ها با کمال عقل و اخلاقشان مورد انتظار است سر می زند.

 

استاد حسینی اظهار داشت: وقتی به این حماسه نگاه می کنیم می بینیم اشخاص ملک و خانه شخصی خودشان را با التماس در اختیار زائران امام حسین علیه السلام قرار می دهند در این ایام بسیاری از زوار کار و کسب خودشان را برای خدمت به زوار امام حسین علیه السلام تعطیل می کنند بعضی از خانواده ها به صورت گروهی پیر و جوان و کوچک و بزرگ موکب هایی را بر پا کردند فقرا از انفاق در راه خدا بر ثروتمندان پیشی می گیرند هیچ خدمتی برای هیچ کسی با هر عنوانی در آن جا مثل شستن لباس، واکس زدن، مشت و مال دادن و حتی تیمار پای مجروحان عار نیست.

 

وی در انتهای سخنانش بیان داشت: در پیاده روی اربعین انسان ها تمام عناوین خودشان را فراموش می کنند در این اجتماع عظیم فقط دو عنوان مشاهده می کنید و این فوق العاده است که یا زایر الحسین هستند و یا خادم الحسین در حقیقت بوی انسانیت و بهشت و اخلاق در حد متعالی ترین وجه خودش که «مکارم الاخلاق» باشد را مشاهده می کنیم. امیدوارم که مسئولین فرهنگی جامعه، مجلس و دولت و حوزه های علمیه و مراجع عظام ما قدر این اجتماع عظیم اخلاقی و انسانی را بدانند و ان شاء الله به آن جهت دهی درستی انجام دهند، نباید این حرکت را به عنوان یک فرصت برای کار اقتصادی و پول گرفتن از مردم تبدیل کنند و بر این شور حتی شده با کمک اضافه کنند و با حضور حداکثری زمینه تحقق امت و تمدن اسلامی را در این مطلب فراهم کنند./20/20/260

 

س, 08/16/1396 - 14:40

دیدگاه جدیدی بگذارید