استاد نجم الهدی:

حقیقت عزاداری ایجاد حبی است که انسان را در راستای عمل به وظایف و حرکت به سوی محبوب سوق می دهد

برای اصلاح در امت عاشق امام حسین علیه السلام باید قطعا اهل تقوا تقوای خودش را افزایش دهد و در محرم هر سال باید قدمی بیش از گذشته برداشته شود و در زندگی تک تک ما و روح و جان همه ما هر سال ما باید یک قدم به تقوای الهی و اهداف بلند اباعبدالله الحسین علیه السلام نزدیک شویم که در آیه قرآن کریم است «یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین» که مفسرین بیان کردند منظور از صادقین ائمه طاهرین علیهم السلام است پس هدف از محبت تقوا است و هدف از این عزاداری ها افزایش تقوا است و نباید برخی از عزاداری ها فقط پوسته ظاهری داشته باشد و محملی در دست شیطان و نفس اماره و برای توجیه خطاهای ما باشد.

 

استاد سید مسعود نجم الهدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: شهادت امام حسین علیه السلام و یاران ایشان را تسلیت عرض می کنم و امیدوارم که خداوند ان شاء الله توفیق اظهار ارادت و عزاداری بر اباعبدالله را به همه ما عنایت فرماید.

 

وی افزود: سخن را با این آیه قرآن آغاز می کنم که «یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین» در رابطه با حادثه کربلا و وجود مقدس ابا عبدالله الحسین علیه السلام و به این جهت که کربلا حقیقتا مکتب است و ما باید به مکتب عاشورا توجه کنیم چون ابعاد مختلفی دارد و از جهات مختلف حائز اهمیت است و ابعاد مختلف حادثه کربلا و وجود مقدس امام حسین علیه السلام را می شود مورد توجه قرار داد و راجع به آن بحث کرد.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: یکی از ابعاد مهم حادثه عاشورا این است که نسبت به مصیبت اباعبدالله الحسین علیه السلام و گریه در ماتم حسینی ائمه ما هم در گفتار و هم در عمل خودشان نسبت به توجه ویژه نسبت به عزاداری امام حسین علیه السلام تاکید داشتند که این تاکید هم قبل از حادثه کربلا بوده است و هم بعد از آن این تاکید در زمان رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و امیرالمومنین و حضرت زهرا و امام مجتبی علیهم السلام بوده است و در زمان انبیای گذشته هم بوده است در روایات در مورد حضرت آدم علیه السلام داریم که اولین گریه کن و عزادار اباعبدالله الحسین علیه السلام بودند و حضرت جبرئیل برای ایشان ذکر مصیبت کرده است، جای سوال است که این همه توجه و اهتمام به عزاداری امام حسین علیه السلام چه وجهی دارد؟

 

وی اضافه کرد: حقیقتا وجود مقدس اباعبدالله علیه السلام ضامن عبودیت و بندگی در این عالم هستند بنابر آیه «و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» که هدف از خلقت را عبادت معرفی می کند حادثه کربلا هم ضامن عبودیت است چرا که قضیه کربلا و اهتمام به عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام که شاخصه آن گریه و روضه و ناله بر اباعبدالله الحسین علیه السلام است که هم برخاسته از محبت نسبت به حق و حقیقت اولیاء الله است و هم افزایش دهنده آن محبت است.

 

استاد نجم الهدی اظهار داشت: در زمینه عبودیت و بندگی حتما عمل با معرفت را از ما طلب می کنند، عمل محرکی لازم دارد، ابتدا معرفت لازم دارد و دوم انگیزه و عامل محرکه می خواهد اگر هر دو اینها باشد انسان را در راه بندگی به راحتی سوق می دهد و به هر میزان محبت و عشق و موتور محرکه قوی تر باشد، انسان در اوج عبودیت و بندگی پرواز بالاتری را خواهد داشت. وجود مبارک امام حسین علیه السلام تجسم حق و حقیقت است، محبت به امام حسین علیه السلام محبت به حق و حقیقت و محبت به انسانیت و محبت به بندگان خاص و ویژه خداوند است.

 

وی خاطرنشان کرد: روایتی در مورد محبت آل پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است که تفسیر زمخشری هم آن را نقل کرده است: «الا و من مات علی حب آل محمد مات شهیدا» و در دنباله آن دارد «مات مغفورا» که جای بسی تامل است که این اکسیرِ محبت، انسان را در زمره شهدا و مغفوران و در زمره کسانی که در اوج بندگی هستند قرار می دهد. محبت موتور محرک است امام صادق علیه السلام می فرمایند: «کلنا وجیه وجاهة الحسین اکثر» روشن است که این عزاداری ها در راستای محبت الهی است که انسان را برای عبودیت و بندگی حرکت می دهد. اگر به این مطلب مهم التفات و توجه شود نتیجه می گیریم اولیاء دین نسبت به این مطلب مومنان را برای عرض ارادت به امام حسین علیه السلام تحریک و تهییج کرده اند.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امام صادق علیه السلام به راوی فرمودند: «برای ما مصیبت اباعبدالله را بخوان» راوی خیلی مودبانه شروع به خواندن ذکر مصیبت کرد حضرت فرمودند: «نه این گونه نخواستم همان گونه که خودتان عزاداری می کنید آن گونه برای من بخوان.» این مساله بر همان چیزی که به عزاداری سنتی معروف است انطباق دارد یعنی همان که سیره علما و گذشتگان ما بوده است و بر آن تاکید داشته اند.

 

وی تاکید کرد: این عزاداری ها یک عمق و حقیقتی دارد که همان ایجاد حب است که انسان را در راستای عمل به وظایف و حرکت به سمت و سوی محبوب خودش سوق می دهد، عشق و محبت که آمد انسان در راه عمل تحملش بالا می رود و می تواند همه مرارت ها و سختی ها را تحمل می کند، باید حقیقت هدف امام حسین علیه السلام را تبیین کنیم چرا که امام حسین علیه السلام فرمودند: «من برای طلب اصلاح در امت جدم قیام کردم.» قطعا عزاداری های ما باید در راه اصلاح فردی و اجتماعی ما باشد و فرمودند: «من احبنا فلیعمل بعملنا» کسی که ما را دوست دارد باید به روش و منش و سیره ما عمل کند پس باید نتیجه عزاداری ها این باشد که همان طور که عشق و محبت ما را نسبت به اهل بیت علیهم السلام زیاد می کند باید ما را در راستای اهداف آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم حرکت دهد.

 

استاد نجم الهدی اظهار داشت: برای اصلاح در امت عاشق امام حسین علیه السلام باید قطعا اهل تقوا تقوای خودش را افزایش دهد و در محرم هر سال باید قدمی بیش از گذشته برداشته شود و در زندگی تک تک ما و روح و جان همه ما هر سال ما باید یک قدم به تقوای الهی و اهداف بلند اباعبدالله الحسین علیه السلام نزدیک شویم که در آیه قرآن کریم است «یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین» که مفسرین بیان کردند منظور از صادقین ائمه طاهرین علیهم السلام است پس هدف از محبت تقوا است و هدف از این عزاداری ها افزایش تقوا است و نباید برخی از عزاداری ها فقط پوسته ظاهری داشته باشد و محملی در دست شیطان و نفس اماره و برای توجیه خطاهای ما باشد.

 

وی در انتهای سخنانش اظهار داشت: خدا نکند مصداق این آیه باشیم که « فلا تغرنكم الحياة الدنيا و لا يغرنكم بالله‏ الغرور» علما و مردم به عمق این آیه توجه دارند خدا نکند که عزاداری نسبت به امام حسین علیه السلام محملی برای توجیه خطاها و سرپوش گذاشتن بر خطاهای فردی و اجتماعی باشد. ان شاءالله ما در محرم هم بتوانیم بهره معنوی و الهی خود را از این ذکر توسلات داشته باشیم و خداوند به مستمعین و مبلغین ما در راستای ادای وظایف توفیق عنایت فرماید./20/21/260

 

ش, 07/08/1396 - 10:52

دیدگاه جدیدی بگذارید