حضرت آیت الله جوادی آملی فرمودند: بدانید که تعیین و تأمین مرجعیت به عهده شما آقایان است، شما باید هر کدام روی 10 نفر از شاگردانتان کار کنید که مجموعا قریب به 200 نفر می شود و در بین این 200 نفر 10 نفر مرجع خواهند شد و این در بین مراجع نجف مرسوم بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، اعضای اتاق فکر و دبیرخانه نشست دوره ای اساتید سطوح عالیه و خارج حوزه علمیه قم ظهر شنبه 20 اردیبهشت ۱۳۹۳ با مرجع عالیقدر آیت الله العظمی جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار که اساتید محترم آقایان: سیدحسین امامی، محمد باقری شاهرودی، سیدمفیدالدین حسینی آملی، حسین رضوانی راد، سیدجواد شیخ الاسلامی، ابوالقاسم علیدوست، محسن فقیهی، محمدحسین قاضی زاده، علی محمدی خراسانی، علی نظری منفرد، سیدمحمد واعظ موسوی و مهدی هادوی تهرانی حضور داشتند، استاد هادوی تهرانی گزارشی از آخرین فعالیت ها، اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده در نشست دوره ای اساتید ارائه نمود.
استاد هادوی تهرانی ضمن عرض تبریک ولادت با سعادت حضرت جوادالأئمه سلام الله علیه و گزارشی مختصر از برپایی نشست دوره ای اساتید گفت: این مجموعه با حدود شصت نفر از اساتید سطح عالی و خارج در 10 سال قبل شروع به کار کرد و الآن تعداد اساتید محترم تقریبا به 1000 نفر رسیده است، این مجموعه در این مدت از رهنمودها و حمایتهای مراجع عظام تقلید در جلسات خصوصی و عمومی بهره مند شده است.
عضو اتاق فکر نشست دوره ای اساتید با بیان اینکه مجموعه نشست دوره ای اساتید برای حفظ کیان حوزه تلاش فراوانی کرده است افزود: تلاش مجموعه این است که جایگاه مرجعیت و اساتید باید تقویت و توسعه پیدا کند و توجه خاص شود، از مسائل جناحی اجتناب کند، همگام و همراه با مدیران و مسئولان حوزه باشد و از ابتدا در برنامه های مختلف اعم از امتحانات و تعطیلات و برگزاری کلاس درس و .... همکاری های خوبی با مدیران حوزه بوده و هست، اما در مورد مجمع اساتید، جلسات مختلفی با جامعه مدرسین تشکیل شد که مصدر این جلسات فرمایش مقام معظم رهبری بوده است که فرمودند: این مسئله را با همکاری مراجع عظام قم و خودتان به نتیجه برسانید، تلاشهای زیادی از ناحیه مجموعه ما و آیت الله العظمی مکارم شده و ایشان یک پیشنهادی ارائه فرمودند که ما هم عرض کردیم هر چه شما بفرمائید ما همانگونه عمل خواهیم کرد ولی مورد توافق دوستان در جامعه مدرسین قرار نگرفت و نهایتا تصمیم بر آن شد که جامعه مدرسین یک مجمع عمومی برای جامعه تشکیل دهند و این کار در حال پیگیری است.
استاد هادوی تهرانی در ادامه گفت: مجموعه نشست دوره ای اساتید علاوه بر جلسات عمومی، دارای یک هیأت مشورتی است که متشکل از اساتید بالای 25 سال سابقه تدریس می باشد، تصمیمات اصلی در آن مجموعه گرفته می شود و این هیأت، اعضای اتاق فکر را به عنوان شورای سیاستگذاری و انجام تصمیمات مهم و اعضای دبیرخانه را به عنوان امور اجرائی انتخاب می کنند.
استاد هادوی تهرانی خاطرنشان کرد: سالانه 2 و یا 3 جلسه عمومی با موضوعات مختلف برگزار می کنیم و در این جلسات اساتید محترم از رهنمودهای مراجع عظام بهره مند می شوند و در جلسه ای که در پیش داریم به عنوان جلسه عمومی اساتید پیرامون رسالت اساتید در ارتقای آموزشهای اعتقادی (امامت و ولایت) در حوزه بحث خواهد شد و ان شاء الله از محضر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی بهره خواهیم برد و اگر نکاتی باشد الآن از محضرتان استفاده خواهیم کرد.
عضو هیأت مشورتی نشست دوره ای اساتید ادامه داد: کارهایی که دبیرخانه انجام داد این بود که مرکز مشاوره ای برای امور تحصیلی و غیره برای طلاب راه اندازی کردند و استقبال خوبی هم شده است، در این امر از اساتید خوبی جهت مشاوره استفاده می شود و برنامه مرتبی طراحی شده است، برای کمک به تحصیل طلابی که از شهرستان وارد قم می شوند یک سری کلاسهای تقویتی به صورت کوتاه مدت و سریع، زیر نظر اساتید خوب و با تجربه به عنوان صرف کاربردی، نحو کاربردی، اصول فقه کاربردی، معانی و بیان کاربردی تشکیل گردید تا طلابی که از لحاظ علمی ضعیف می باشند در این کلاسهای تقویتی شرکت کنند.
همچنین سایتی طراحی شده و مسائل صنفی و دروس اساتید در آن ثبت می شود، به این معنا که اساتید دروس خود را ثبت کرده و طلابی که از شهرستان می آیند و آشنایی با اساتید ندارند، طبق ساعت، مکان، زمان، موضوع درس و حتی استاد مورد نظر همراه با عکس، از جزئیات درسی آن مطلع می شوند، امور سایت در حال نهایی شدن است و زحمات زیادی انجام شده تا تسهیلی در بین اساتید و طلاب انجام گیرد تا طلاب بتوانند به راحتی استاد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
استاد هادوی تهرانی در پایان گفت: مجموعه ما همیشه این حرکت را انجام داده که هر چند وقت خدمت مراجع عظام برسند و گزارشی از فعالیت نشست دوره ای اساتید را ارائه کنند و از رهنمودهای آنها بهره بگیرند، تلاش مجموعه این است که جایگاه مرجعیت و اساتید تقویت و توسعه پیدا کند.
در پایان این دیدار حضرت آیت الله جوادی آملی ضمن تبریک ولادت حضرت امام جواد علیه السلام و تشکر از حضور این جمع اساتید و امید بخش خواندن این گزارش فرمودند: گزارش جامع و نافع شما امید بخش بود و شما آقایان بدانید که تعیین و تأمین مرجعیت به عهده شما آقایان است و تعارفی نیست، شما باید هر کدام روی 10 نفر از شاگردانتان کار کنید که مجموعا قریب به 200 نفر می شود و در بین این 200 نفر 10 نفر مرجع خواهند شد و این در بین مراجع نجف مرسوم بود.
برای مشاهده بیانات حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار اینجا را کلیک کنید./230/32/20
دیدگاه جدیدی بگذارید