استاد محمدی مجد:

امام صادق شخصی را که علنا از اشخاص مورد احترام اهل تسنن برائت جسته بود مورد لعن قرار دادند

متاسفانه در بین اهل سنت این عقیده و این عمل است و از قدیم هم بوده است که دشمن اصلیشان را شیعیان می دانستند و متاسفانه شاهد آن هستیم که در سال های اخیر همین عقیده باطل را بعضی ها در بین تشیع هم می خواهند رواج دهند و این گونه وانمود کنند که دشمن اصلی ما اهل سنت و کسانی هستند که ولایت امیرالمومنین علیه السلام را قبول نکردند.

 

استاد احمد محمدی مجد در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید گفت: مساله وحدت بین مسلمانان مساله ای نیست که امروز یا دیروز حادث شده باشد و یا این که افرادی مثل حضرت امام و آیت الله عظمی بروجردی رحمة الله علیهما به این مساله پی برده باشند بلکه مساله ای است که از صدر اسلام تا به امروز از طرف خداوند متعال و معصومین علیهم السلام مورد توجه بوده است.

 

وی اضافه کرد: وقتی به دستورات قرآنی نگاه می کنیم می بینیم که خداوند متعال در آیات مختلفی تاکید به وحدت بین مومنین دارند مانند آیه 10 از سوره حجرات که می فرماید: «انما المومنون اخوة» یا آیه 29 سوره فتح که از خصوصیات مومنین به گونه ای سخن می گوید که نشان دهنده انس و الفت بین آنها است که می فرماید: «و الذین آمنوا اشداء علی الکفار رحماء بینهم».

 

وی افزود: وقتی به سیره ائمه معصومین علیهم السلام نگاه می کنیم موارد بسیاری را در جهت تایید و تاکید بر وحدت می بینیم از امام علی علیه السلام مطلبی داریم که بر یک نوع غیرت دینی نسبت به مسلمین و در مقابل غیر مسلمین دلالت می کند که در ذیل آیه 138 از سوره اعراف که در رابطه با زمانی است که بنی اسرائیل از رود نیل عبور می کنند و بت پرستانی را می بینند و از حضرت موسی خدایی مانند خدای بت پرستان را می خوانند این حدیث نقل شده است که بعد از رحلت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم که مسلمانان بر سر جانشینی ایشان با هم اختلاف کردند، فردی یهودی نزد امیرالمومنین علیه السلام آمد در حالی که قصد طعنه زدن به مسلمان ها را داشت و بیان می کرد: «شما هنوز پیامبرتان را به خاک نسپردید با هم اختلاف کردید.»

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: امیرالمومنین علیه السلام در جواب این فرد یهودی فرمودند: «انما اختلفنا عنه لا فیه» ما اگر اختلاف کردیم در خود خدا و پیغمبرمان اختلاف نکردیم «لکنکم ما جفت ارجلکم من البحر حتی قلتم لنبیکم إجعل لنا إلهً کما لهم آلهة قال إنکم قوم تجهلون» اما شما هنوز پایتان از آب رود نیل خشک نشده بود که در خود خدا شک کردید امام علی علیه السلام با این که طرف مقابلشان قطعا اهل سنت بودند و حق ایشان را غصب کرده بودند، در مقابل یک یهودی از وجود اختلافات طرفداری نکردند بلکه به نحوی این اختلافات را توجیه کردند و از آنها چشم پوشی کردند تا نشان دهند که مسلمانان در مقابل کفار ید واحده هستند.

 

وی اضافه کرد: امام حسن عسکری علیه السلام نسبت به همه مومنین از جمله شیعیانشان دستور روشنی دارند که در کتاب تحف العقول آمده است ایشان می فرمایند: «قال لشیعته صلوا فی عشایرهم و اعتنوا جنائزهم و عودوا مرضاهم و ادوا حقوقهم» خطاب به شیعیانشان می فرمایند که در نمازهای عشایر و روستائیان اهل سنت شرکت کنید و به تشییع جنازه های آنها روید، مریض هایشان را عیادت کنید، حقوقشان را ادا کنید و در ادامه می فرمایند: «فان الرجل اذا ورع فی دینه و صدق فی حدیثه و ادا الامانه و حسن خلقه مع الناس قیل هذا شیعی فیسرنی» اگر شما این چیزهایی را که بیان کرده ام انجام دهید و قلب های دیگران را به طرف ما بکشید این مساله باعث شادی من خواهد شد.

 

استاد محمدی مجد بیان داشت: آیات قرآن، عکس العمل امیرالمومنین علیه السلام و دستورات امام حسن عسکری علیه السلام و مواردی از این قبیل همه بیانگر این است که ما باید تفاوت بگذاریم و اشتباه نکنیم که دشمن اصلی و کسانی که با آنها اختلاف داریم کفار هستند و جای این دو را با هم خلط نکنیم، متاسفانه در بین اهل سنت این عقیده و این عمل است و از قدیم هم بوده است که دشمن اصلیشان را شیعیان می دانستند و متاسفانه شاهد آن هستیم که در سال های اخیر همین عقیده باطل را بعضی ها در بین تشیع هم می خواهند رواج دهند و این گونه وانمود کنند که دشمن اصلی ما اهل سنت و کسانی هستند که ولایت امیرالمومنین علیه السلام را قبول نکردند.

 

وی افزود: افرادی که اهل تسنن را دشمن اصلی خود می خوانند در جامعه و در بین بعضی از عزیزان روحانی گسترش پیدا کرده اند ما نباید راه غلطی را که بعضی از اهل تسنن رفته اند را دنبال کنیم چرا که اصل وحدت در مقابل غیر مسلمانان مطلوب است و سبب افزایش قدرت امت اسلامی می گردد.

 

این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: نکته دیگری در این رابطه وجود دارد که نشانگر اهمیت وحدت است جمله معروفی از امام صادق علیه السلام است که در بحث های فقهی خیلی به آن توجه می شود که فرمودند: «الرشد فی خلافهم» یعنی شما ببینید کسانی که با شما مخالف هستند چه مسیری را می روند اگر می خواهید به حق و خلافت برسید، خلاف آن را انجام دهید، اسرائیل و امریکا و انگلیس قطعا خیرخواه مسلمانان نیستند و طرفدار وحدت مسلمین هم نخواهند بود و با شعله ورتر کردن اختلافات بین مسلمین به دنبال نیل به اهدافشان هستند. وقتی همه این مطالب را در کنار هم قرار دهیم این مطلب را درک می کنیم که ما باید تا جایی که می شود بر روی نقاط اشتراک توجه داشته باشیم.

 

وی خاطرنشان کرد: این مطلب را تاکید می کنم که دعوت به وحدت به معنی دست برداشتن از عقاید صحیح شیعی نیست بلکه باید عقاید صحیح شیعی را در مجامع شیعی بازگو کنیم و به نسل های بعدی و فرزندانمان برسانیم اما در این مساله نکته ای وجود دارد که آیا باید عقاید خصوصی شیعی را علنا ابراز کنیم و آنها را به گونه ای که به گوش مخالفین برسد و باعث تحریک آنها شود ابراز کنیم؟ آیا ائمه معصومین علیهم السلام چنین چیزی را از ما خواستند؟

 

استاد محمدی مجد گفت: روایاتی داریم که از افشای اسرار اهل بیت علیهم السلام نهی می کنند در این مورد سوال می شود که افشای اسرار اهل بیتی که از آن نهی کردند آیا مطالب علمی اول نهج البلاغه و بحث های توحیدی اهل بیت علیهم السلام است؟ در جواب می گوییم که قطعا چنین نیست به احتمال قوی حداقل یکی از مصادیق اسرار همین اعتقاداتی است که شیعه دارد که با دلایل محکمی هم نسبت به آنها اعتقاد دارد و دیگران به جهت علاقه هایی که نسبت به افرادی دارند طاقت شنیدن این عقاید حقه را ندارند و تبلیغ این عقاید در بین آنها و برای آنها سخت است لذا ائمه علیهم السلام به ما دستور دادند که این اسرار را کتمان کنیم و در هر جایی بازگو نکنیم.

 

وی در انتهای سخنانش بیان داشت: بنده حدیثی را از امام صادق علیه السلام دیدم که یکی از شیعیان به در مسجد رفته بود و برائتی که ما نسبت به بعضی ها داریم علنی اعلام کرده بود، امام صادق علیه السلام فرمودند که خدا آن شخص را لعنت کند که جهرا این کار را انجام داده است. از دستورات دینی چنین فهمیده می شود که اسرار باید حفظ شود بیان اسرار فقط باید در بین شیعیان باشد که وظیفه انتقال این اسرار که از خصوصیات اعتقادی شیعه است باید به نسل بعدی خودمان انجام دهیم اما از طرفی روایات بر عدم اصرار بر افشای این اسرار در بین غیر شیعه تاکید دارند چون باعث تحریک احساسات آنها می شود. امیدواریم که آن چه مرضی خدا و امام زمان علیه السلام است را انجام دهیم./260/21/20

 

پ, 09/25/1395 - 22:44

دیدگاه جدیدی بگذارید