استاد فتحی مطرح کرد؛

انتخابات پرشور

استاد فرهاد فتحی از اساتید حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به موضوع «انتخابات پرشور» پرداخت.

/270/260/22/

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم در ابتدای گفتگو خاطرنشان کرد: «انتخابات آینده بسیار مهم است؛ دشمن از همین حالا توپخانه خود را روشن کرده و مشغول بمباران انتخاباتی است که هنوز ۹ ماه تا زمان آن فاصله داریم.» این سخنان رهبری در سالگرد امام است. اخیرا هم ایشان در دیدار با اعضای شورای نگهبان تأکید کردند: «همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند.» این کلام یعنی مردم، نقش اساسی دارند و انقلاب بدون پشتوانه مردمی بی فایده است. البته باید به دو نکته توجه کرد که بیان می شود.

 

۱. میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس

استاد فرهاد فتحی در ادامه بیان کرد: میانگین مشارکت مردمی در ۴۴ سال اخیر در انتخاب مجلس حدود ۵۵ درصد است که بالاترین درصد برای مجلس ششم با ۶۷ درصد و بعد مجلس نهم ۶۴ درصد است و‌ پایینترین درصد برای مجلس فعلی با ۴۲.۵ درصد و‌ مجلس چهارم با ۵۱ درصد است؛ یعنی انتخابات مجلس از اول تا الآن هیچ گاه ۷۰ درصد مشارکت نکردند؛ پس منظور رهبری از مشارکت پرشور همین درصدهای قبلی است و انتظار رأی بالا انتظار غیرمنطقی است.

 

۲. انگیزه سازی برای شرکت مردمی

وی افزود: همه ما وظیفه داریم با تمام نقدهایی که داشته و داریم، به نوبه خودمان برای انتخابات پرشور تلاش کنیم؛ چون شرکت مردم یعنی هنوز این انقلاب با تمام سم پاشی های دشمن پشتوانه مردمی دارد و مردم با تمام نقدهایی که دارند، در مواقع حساس که دشمن دنبال تحریم انتخابات است، پای صندوق حاضر می شوند.

 

این استاد حوزه علمیه قم اضافه نمود: اینجا باید به نکاتی توجه شود؛ وقتی دوره های قبلی مجلس را بررسی می کنیم، برخی ادعاهایی که هر دو جناح سیاسی دارند، زیر سؤال می رود؛ به عنوان مثال، ما در مدل های مختلف، هم مشارکت بالا و هم مشارکت پایین داشتیم. پس اینکه یک عده بگویند اگر چند نفر تأیید یا ردّ صلاحیت شود، اتّفاق خاصی می افتد؛ این ادعا با تجربه یازده دوره قبل رد می شود؛ اینکه فلان لیدر اصلاح طلب یا اصولگرا مدعی باشد که اگر من یا کسی که من می گویم تأیید شود، انتخابات پرشور می شود، این ادعای درستی نیست؛ چون همه می دانیم هیچ کدام از این عزیزان، بدنه میلیونی قابل توجه در کشور ندارند و دیگر مردم ما هر دو جناح و شعارهایشان را تجربه کردند و دوباره با این افراد و شعارها انتخابات پرشور برگزار نمی شود.

 

وی خاطرنشان کرد:  راهی که به نظر من می رسد، این است که در این مدتی که تا انتخابات است، یک فضای باز در قالب تریبون های آزاد و مناظرات مختلف در جاهای مختلف ایجاد شود و در کنار این شور و هیجان، افراد مختلفی که محبوبیت نسبی بین مردم دارند، مشغول تبیین جایگاه مجلس و کارکرد آن در زندگی مردم در جاهای مختلف باشند و شورای نگهبان هم افرادی که با نظام زاویه دارند یا در اتفاقات اخیر در زمین دشمن بازی کردند را رد صلاحیت کند؛ ولی از افراد اصلاح طلب و اصولگرای سالم تا افراد غیرجناحی که بین مردم محبوبیت دارند و زاویه با نظام اسلامی ندارند، گرچه هم فکر ما نیستند را تأیید کند تا گروه های مختلف مردم احساس کنند افرادی از جنس آنها کاندید شده اند و هر گروهی پای صندوق بیاید تا تفکر خودش را راهی مجلس کند و به نظرم با این مدل کارها و با این دقت شورای نگهبان انتخابات بالای ۵۰ درصد را شاهد باشیم؛ ولی اگر فقط یک گروه خاصی تأیید صلاحیت شوند و فضای باز انتخاباتی و بحث و مناظره از الآن ایجاد نشود، به نظرم شاهد انتخابات پرشوری نخواهیم بود؛ ولی احساسم این است، با عقلانیتی که در بدنه نظام وجود دارد و این عقلانیت با اتفاقات اخیر بیشتر هم شده است، شاهد یک انتخابات خوب خواهیم بود و برخی تحلیل های اشتباه را قبول ندارم. شما ببینید بعد ۸۸ که آن همه هجمه کردند، سال ۹۲ مشارکت بالای ۷۰ درصد داشتیم؛ پس حضور مردم پای صندوق، تک بعدی نیست و عوامل مختلف دارد و با تحلیل های ساده لوحانه نمیشود مسائل را تحلیل کرد.

 

استاد فرهاد فتحی خاطرنشان کرد: بنده هم به سهم خودم به فرمان رهبری لبیک می گویم و تا می توانم مردم را به اصل انتخابات دعوت خواهم کرد. وظیفه ما ایجاد فضایی است که به انتخابات پرشور کمک کند. اینکه مردم چه کسی را انتخاب کنند ما ملاک ها را می گوییم و خودشان می توانند تطبیق بدهند و انتخاب کنند.

 

وی افزود: نکته آخر اینکه احساس می کنم هرچه به انتخابات نزدیکتر شویم، یک عده را به خاطر همبازی نشدن با گروه های سیاسی تخریب خواهند کرد تا وارد گروه آنها شود؛ پس هوشیار باشیم و با این تخریب ها همراه نشویم.

 

ي, 08/14/1402 - 20:44