به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید، استاد سید مفید الدین حسینی آملی در جلسه مشورتی نشست دوره ای اساتید با موضوع «راهکارهای احیاء، و تقویت دروس آزاد حوزه های علمیه» که در تاریخ 10 آبان 1402 برگزار شد؛ راهکارهایی را ارائه کردند که اهم سخنان ایشان در ادامه آمده است؛
این استاد درس خارج حوزه در ابتدا خاطرنشان کردند: قبل از هر چیزی سزاوار است نسبت به جنایت خونخواران صهیونیست در قبال غزه مظلوم اعلام برائت بجوییم. دژخیمانی که بی مهابا جنایت می کنند و کشورهای غربی و در رأس آن، آمریکا از آنها حمایت می نمایند؛ کسانی که علی رغم ارتکاب به این جنایات خود را طرفدار حقوق انسان ها هم می دانند. ننگ بر آنهایی که شعار حمایت از انسان ها می دهند؛ اما مرتکب چنین جنایات بی رحمانه ای می شوند. امیداوریم که به عنایات ولی عصر علیه السلام، مشکلات مردم فلسطین و مردم مظلوم غزه به صلاح برسد و شاهد نابودی اسرائیل و صهیونیست جنایتکار باشیم.
استاد حسینی آملی در ادامه بیان کرد: موضوع جلسه «ارائه راهکارهایی است برای حل مسائل دروس آزاد حوزه» است؛ همه ما می دانیم که حوزه آزاد، به سمت قهقراء پیش می رود؛ آمارها در این زمینه، بسیار تکان دهنده است. می دانیم که درس هایی که با حضور حتی چهارصد تن از طلاب برگزار می شد، امروز با سه یا چهار طلبه برگزار می شود.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: عوامل زیادی در پیدایش این وضعیت، مؤثر هستند که بخشی از آنها در اجلاسیه عمومی که اخیرا برگزار شد، مطرح گردید. همه اساتید، آشنای با مشکلات حوزه هستند؛ وقتی با آیت الله اعرافی حفظه الله صحبت می کردم، در جریان بودند که مشکلات زیادی درس های آزاد را آزار می دهد؛ و البته گفتند که برای حل این مشکلات، 10 مصوبه دارند که در حال اجرای آن هستند. اگر چه از ابتدای سال تا به حال، نسبت به تأثیر این مصوبات، چیزی ندیدیم؛ و البته امیدواریم که در آینده تأثیر این مصوبات را ببینیم.
استاد سید مفیدالدین حسینی آملی خاطرنشان کرد: از اساتید بزرگوار تقاضا می کنم تا راه حل های خود را نسبت به موضوع جلسه بیان بفرمایند؛ حوزه ای که بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری امام خمینی رضوان الله علیه گوی سبقت را از همه مراکز علمی اسلامی ربوده بود، چرا به این وضع فلاکت بار دچار شده است.
این استاد درس خارج حوزه در ادامه بیان کرد: ما در این جلسه و هر جلسه دیگری از عزیزان مرکز مدیریت، مدیر حوزه و معاونین ایشان، از عزیزان شورای عالی حوزه، از عزیزانی که در جامعه مدرسین، سبقه استادی دارند، از بیوت مراجع دعوت می کنیم که یا خود تشریف بیاورند یا نماینده ای بفرستند تا مستقیما دغدغه ها را بشوند و اگر نکاتی دارند، بیان کنند؛ اما تا به حال این دعوت مورد قبول واقع نشده است.
استاد حسینی آملی خاطرنشان کردند: طوماری در جلسه قبل تهیه شده بود که البته قسمتی که در این طومار برای امضای اساتید در نظر گرفته شده بود، کافی نبود و خیلی از اساتید نتوانستند آن طومار را امضا کنند؛ آن مقدار از اساتیدی که امضای خود را ثبت کردند، بیش از 600 تن بودند؛ ما متن آن طومار را به همراه نام اساتید، به محضر همه مراجع، به شواری عالی و اعضای جامعه مدرسین و مدیر حوزه علمیه و آن بزرگوارانی که فکر کردیم برای تصمیم گیری، تصمیم سازی و برطرف کردن مشاکل حوزه مؤثر هستند، فرستادیم. نظرات امشب اساتید هم جمع آوری، ثبت و تقدیم مسئولین محترم حوزه می شود.
این استاد حوزه علمیه قم در پایان تأکید کرد: مسأله معیشت اساتید و طلاب مسأله مهمی است. طلبه ای که با وضعیت مالی پایین تر از متوسط جامعه است، نمی تواند به خوبی و با دلگرمی بر سر درس حاضر بشود؛ و طبیعتا مشکل مالی ضربه ای شدید به درس طلبه ها خواهد زد؛ ما شاهد آن هستیم که طلبه ها مباحثه نمی کنند. بزرگان حوزه باید در خصوص این مسأله فکری کنند. در این زمینه گروهی ماموریت یافتند تا با حضور در بین اساتید و طلبه ها این مسأله را بررسی کنند و متاسفانه با خبر شدیم حقیقتا وجوهات کفاف زندگی اساتید و طلبه ها را نمی دهد؛ اگر چه باید استقلال حوزه حفظ بشود و نباید وابستگی به دولت پیدا کرد؛ اما در عین حال باید این مشکلات طلبه ها و اساتید هم حل بشود.
استاد حسینی آملی بعد از بیانات استاد قاضی زاده تأکید کردند: این نشست که در حال برگزاری است، جلسه شورای مشورتی است و غیر از نشست عمومی است. در این شورای مشورتی اساتیدی که از سوابق زیادی برخوردارند، گزینش می شوند؛ چه اینکه اساتید صاحب نظر که می توانند مؤثر باشند و نظر و برنامه ای داشته باشند هم به عنوان مهمان در این جلسه دعوت می شوند. بنابراین مجموعه حاضر، غیر از مجموعه عمومی نشست اساتید است.