سه اثر برجسته آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی رونمایی شد

پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید ـ مراسم رونمایی از سه اثر برجسته حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با حضور این مرجع تقلید برگزار شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نشست دوره ای اساتید به نقل از خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از سه اثر برجسته حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با حضور این مرجع تقلید دیروز در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی رحمة الله علیه برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش در این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی رییس جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به این‌که حوزه علمیه قم در راستای نشر معارف اسلامی چند دهه است که فعالیت می‌کند، اظهار کرد: در این مدت مراجع تقلید،‌ علما و فقهای بزرگی در قم تربیت و آثار ارزشمندی را به جهان صادر کرده‌اند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی بیان کرد: امروز حجم بسیار زیادی از اطلاعات علمی و اسلامی در قم تولید و به مراکز علمی جهان ارسال شده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه با اشاره به آثار حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، بیان کرد:‌ جهان امروز تشنه معارف اهل بیت علیهم السلام و نیازمند پاسخگویی به سؤالات است و این آثار نقش مهمی در این زمینه‌ها دارند.

 

وی آثار حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی را دارای جامعیت و تنوع خواند و گفت: توجه به شیوه متقن و جذاب در تبیین معارف اهل بیت علیهم السلام باید مورد توجه علمای دین قرار گیرد.

 

رییس جامعه المصطفی صلی الله علیه و آله ادامه داد: حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی از گذشته تا کنون در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی جزء پیشگامان تبیین و ترویج معارف اهل با روش‌های متنوع، متقن و جذاب بوده‌اند.

 

همچنین در این مراسم حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در سخنانی اهمیت کتاب در اسلام را مورد توجه قرار داده و گفتند: تمدن بشر و پیشرفت علوم و دانش در سایه کتاب بوده است و اگر کتاب نبود چنین پیشرفتی در علوم و صنایع به وجود نمی‌آمد.

 

ایشان با بیان این‌که نهج البلاغه همچون حضرت علی علیه السلام مظلوم است و شروحی که بر آن نوشته شده اندک و هرکدام دارای ایراداتی هستند، اظهار کردند: ما سعی کردیم که شرح جامعی بر نهج البلاغه نوشته شود تا خلأها پر شود و نسل امروز به نهج البلاغه پیوند بخورد.

 

این مرجع تقلید با بیان این‌که شرح نهج البلاغه با کمک همکاران و محققان 20 سال طول کشید، گفتند:‌ این شرح در پانزده جلد فارسی ترجمه شده و ترجمه عربی آن نیز آماده چاپ است.

 

ایشان با اشاره به این‌که بحارالانوار برای امروز نیازمند یک تجدید نظر بود، گفتند: در این کتاب تمام روایات به صورت معرّب آمده، منابع جدید در پاورقی بیان شده، تمام لغات شرح داده شده و روایات تکراری حذف شده است.

 

این مرجع تقلید با بیان این‌که برخی از روایات بحار الانوار همچون قضا، قدر، جبر و اختیار دارای پیچیدگی‌هایی است، افزودند: در این کتاب با بیان روایات سعی شده پیچیدگی‌ها کمتر شود و روایات را با مسائل روز هماهنگ کرده‌ایم.

 

ایشان با تأکید بر این‌که در میان تمام مذاهب اسلامی قوی ترین فقه، فقه شیعه است، ابراز کردند: فقه شیعه از ابتدا قائل به انفتاح باب اجتهاد بوده اما اهل سنت بیش از هزار سال قائل به انسداد باب اجتهاد هستند.

 

این مرجع تقلید با بیان این‌که علمای شیعه بر روی فقه بسیار کار کرده‌اند، گفتند: علمای شیعه آثاری از خود بر جای گذاشته‌اند که قابل استفاده برای همه مذاهب است.

 

گفتنی است در پایان این مراسم از 3 اثر جدید حضرت آیت الله مکارم شیرازی با عنوان‌های «دائرة المعارف فقه مقارن»، «شرح نهج البلاغه پیام امام امیرالمؤمنین علیه السلام» و «منتخب الآثار من بحارالانوار» رونمایی شد./20/11/20

پ, 02/11/1393 - 18:17

دیدگاه جدیدی بگذارید